Gebruik een goede Screen Protector om je telefoonscherm te beschermen.

Heb je een Screen Protector nodig voor je smartphone?

Deze blog gaat over het belang van een goede Screen Protector. Zoals vrijwel iedereen tegenwoordig wel weet zijn onze mobiele telefoons niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Sterker nog, we zijn best wel een beetje verslaafd!

Uit een onderzoek onder Nederlanders blijkt dat Nederlanders gemiddeld ruim 34 dagen per jaar op hun mobiele telefoon zitten. Dit komt gemiddeld neer op maar liefst 2 uur en 15 minuten per dag!

En tegenwoordig worden onze smartphones ook steeds duurder. Een telefoon kan al meer dan €1000 kosten. Des te meer reden om er goed voor te zorgen. Toch?

Daarom hebben we onderzoek gedaan naar het belang van een goede Screen Protector. Want bij GSM Reparatie Centra repareren we niet alleen telefoons, we willen er ook voor zorgen dat je beter voor je telefoon zorgt.

Lees daarom verder om alles te lezen over het belang van een goede screen protector. Ook vertellen we je in deze blog waar je een Screen Protector kunt kopen.

Wat is een Screen Protector?

Wat is een screen protector.

Een Screen Protector, zie foto, is een dunne beschermlaag gemaakt van folie, plastic of glas die op het scherm van je telefoon wordt geplakt om deze te beschermen tegen schade aan het beeldscherm.

Een Screen Protector biedt extra bescherming tegen krassen en andere mogelijke schade bij bijvoorbeeld een valpartij of wanneer de telefoon zich bevindt in een ruimte waar deze kan beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan een tas of je broekzak samen met je sleutels.

Het hoofddoel van een Screen Protector is dus schade aan het scherm voorkomen.

En zoals met vrijwel alle producten bestaan er ook bij de Screen Protectors weer verschillende varianten en zijn ze verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

De ene protector is beter dan de andere. De prijs is dan ook mede afhankelijk van de kwaliteit en het materiaal waar de protector van gemaakt is.

Hou hier dus rekening mee!

Is een Screen Protector echt nodig?

De functie van een Screen Protector is dus het voorkomen van schade door krassen en stoten te absorberen. Zo zorgt een protector ervoor dat mogelijke beschadigingen niet op uw telefoonscherm terechtkomen maar op de protector.

Qua functie werkt een Screen Protector heel goed en voorkomt het onnodige schade aan uw beeldscherm. Het is vrijwel onmogelijk dat de krassen of beschadigingen door de Screen Protector heen komen.

Wel is het mogelijk dat de protector breekt, logischerwijs beschadigt of kapot gaat. Maar in dat geval kunt u deze al voor enkele euro’s vervangen door een nieuwe te kopen.

Heel wat goedkoper natuurlijk dan wanneer u uw telefoonscherm moet laten vervangen. Alleen daarom al is het zeker aan te raden om een Screen Protector te gebruiken.

Al is het om het zekere voor het onzekere te nemen!

Lees hieronder meer over het belang van een goede Protector.

Toegevoegde waarde ondanks steeds hogere kwaliteit scherm in onze smartphones.

Ook telefoonfabrikanten doen steeds meer hun best om het telefoonscherm minder kwetsbaar te maken. En dat is terecht, want een telefoon scherm reparatie is de meest voorkomende telefoon reparatie!

Wij bij GSM Reparatie Centra voeren jaarlijks duizenden scherm reparaties uit!

De meeste telefoons hebben daarom tegenwoordig steeds sterkere schermen die bestand zijn tegen sommige vormen van externe schade, althans dat is wat de fabrikanten beweren middels de specificaties van een telefoon.

Een goed voorbeeld van zo’n versterkt scherm zijn de zogeheten ‘Corning Gorilla Glass’ schermen. En deze zijn absoluut sterker dan de schermen waar we enkele jaren geleden mee te maken hadden!

Echter let op! We zijn natuurlijk allemaal wel eens getuigen geweest van iemand met een kapot scherm om welke reden dan ook. Of u heeft vast weleens iemand zijn of haar telefoon op de grond zien laten vallen.

Daarom moet u zich altijd afvragen of een dergelijk scherm alleen genoeg is. Wij kunnen deze vraag niet voor u beantwoorden, wel kunnen wij u van het juiste advies voorzien.

En wij gaan graag voor het zekere! Ondanks dat de schermen steeds sterker en beter worden.

Wij zijn er namelijk niet 100% van overtuigt dat deze schermen 2 jaar lang 100% krasvrij blijven en ook nog eens bescherming bieden tegen valpartijen.

Met een Screen Protector heeft uw telefoon gewoonweg meer bescherming tegen dit soort schade. En daarom raden wij aan om altijd gebruik te maken van een Screen Protector.

Wat zijn de voordelen van een Screen Protector?

U kunt natuurlijk al een beetje raden wat de voordelen zijn van een Screen Protector. Maar voor de zekerheid sommen we ze nog een keer voor je op.

Hierna gaan we het hebben over de nadelen van een Protector zodat je een goede afweging kunt maken of je er wel of niet gebruik van wil maken.

Voordelen Screen Protector:

  • Een Screen Protector zorgt voor een krasvrij scherm van uw telefoon. Alle krassen zullen terecht komen op de protector in plaats van het telefoonscherm. Ideaal dus!
     
  • Een Screen Protector vergroot de kans op minder- of geen schade aan het telefoonscherm bij een valpartij. U vergroot dus de kansen dat u NIET het hele telefoonscherm hoeft te vervangen middels een reparatie.
     
  • Met een Screen Protector kunt u het zich veroorloven om uw telefoon samen met bijvoorbeeld uw sleutels op te bergen in uw tas of broekzak. Door de bescherming zal uw telefoonscherm geen schade oplopen wanneer deze wordt opgeborgen samen met iets wat krassen kan veroorzaken.

Wat zijn de nadelen van een Screen Protector?

Zijn er dan ook nadelen verbonden aan een Screen Protector? Jazeker! Echter vinden wij niet dat deze nadelen opwegen tegen de voordelen. Deze keuze is natuurlijk aan u.

Nadelen Screen Protector:

  • Een Screen Protector verandert lichtelijk de gebruikerservaring van uw telefoon. De manier waarop u uw scherm gebruikt zal iets minder fijn aanvoelen en werkt iets minder goed dan zonder protector. Dat komt door een extra laag waardoor het telefoonscherm iets minder gevoelig wordt en daardoor iets minder goed reageert. Echter zal dit verschil minimaal zijn en zul je hier niet veel last van ervaren.
     
  • Een ander nadeel van het hebben van een schermbeschermer is het feit dat uw scherm iets groter wordt en het meer vingerafdrukken zal bevatten dan zonder protector. Screen Protectors hebben namelijk meestal niet dezelfde anti-vlekfuncties die normale telefoonschermen hebben.

Dit waren de nadelen. U kunt hierbij zelf bepalen hoe groot u de nadelen vindt en of ze opwegen tegen de voordelen.

Maar als u een perfect smartphonescherm wil hebben, dan hoeft u enkel rekening te houden met deze kleine nadelen.

Screen Protector plaatsen, hoe doe je dat?

Screen protector laten plaatsen.

Dan nu het plaatsen van de Screen Protector. Dit lijkt gemakkelijk, maar is het niet! Gewoonlijk wordt de Protector rechtstreeks op het display van de telefoon aangebracht. De zogeheten ‘airbag’ van uw telefoon.

Echter kan dit nogal de nodige problemen opleveren wanneer u dit zelf doet. Zo kan de protector bijvoorbeeld scheef worden bevestigd, wat nog niet zo heel erg is. Maar er bestaat ook een grote kans dat er kleine luchtbelletjes ontstaan wanneer de protector niet goed wordt aangebracht.

Daarom hier een aantal tips hoe u het best uw Screen Protector plaatst:

  • Allereerst moet uw beeldscherm volledig worden schoongemaakt. Elk stofje, of elke vlek kan ervoor zorgen dat de Screen Protector niet optimaal wordt bevestigd. Maak uw scherm dus altijd eerst grondig schoon!
     
  • Daarna moet u de Screen Protector op de juiste manier plaatsen door deze op het telefoonscherm te drukken. U heeft hierbij slechts 1 kans, dus het moet in 1 keer goed gaan.
     
  • Wees daarom voorzichtig, zorg ervoor dat u de Protector recht plaatst en zorg ervoor dat alle luchtbellen eruit worden geperst bij het aanbrengen. De luchtbellen zorgen niet alleen voor ‘irritatie’ aan het display, maar kunnen er ook voor zorgen dat de bescherming van de Screen Protector verminderd.
     
  • Ten slotte, mochten er toch bubbeltjes zijn ontstaan kunt u deze altijd proberen weg te werken door er flink op te wrijven. Echter biedt dit geen volledige garantie dat ze volledig verdwijnen. Ons advies is dan ook om een video te bekijken hoe u het best een Screen Protector kunt bevestigen.

Screen Protector laten plaatsen.

Zoals u kunt lezen is het nog niet zo gemakkelijk om een Screen Protector te plaatsen. Er zit een bepaalde handigheid in. Daarom kan het handig zijn om de Screen Protector te laten plaatsen bij een telefoon winkel.

Dit kan ook bij GSM Reparatie Centra. De medewerker doet dit natuurlijk niet slechts 1 keer per jaar en heeft er daarom een bepaalde handigheid mee.

Wilt u een Screen Protector laten plaatsen dan kan dit al vanaf €10 bij GSM Reparatie Centra.

Klik hier voor meer informatie over het laten plaatsen van een Screen Protector.

Screen Protector kopen.

Ook kunt u een Screen Protector kopen bij GSM Reparatie Centra. Inclusief het aanbrengen van de protector kan dit al vanaf €10.

Kom langs bij een van onze vestigingen om een Screen Protector te kopen en deze direct te laten bevestigen.

Conclusie: Gebruik een Screen Protector.

Je raad het al, wij raden aan om een Screen Protector te gebruiken. De voordelen van een Screen Protector zijn gewoon erg groot, en dat tegen lage kosten.

Schermbescherming vergroot de kans op minder schade aan uw telefoonscherm en dat al vanaf €5 of €10.

Dit was onze blog over het belang van een Screen Protector. Wilt u graag een Screen Protector voor uw telefoon kom dan langs bij een van onze vestigingen.