Waterschade telefoon na laten vallen in het water, telefoon is nat geworden.

Mijn telefoon is in het water gevallen, wat nu? 4 tips tegen waterschade!

Is je telefoon nat geworden? In het water gevallen of heeft je telefoon andere waterschade opgelopen? Dan moet je deze blog goed (en direct) doorlezen! Een natte telefoon kan namelijk zeer schadelijk zijn voor je telefoon.

Al hangt dit natuurlijk wel af van hoe nat je telefoon is geworden. Zijn dit een paar spetters, of heeft je telefoon enkele seconden onder water gelegen?

Hoe dan ook, lees snel verder. Hieronder vertellen we de stappen die je moet ondernemen wanneer je telefoon nat is geworden.

Is je telefoon nat geworden? Of is je telefoon onder water geweest?

Telefoon die nat is geworden en in het water is gevallen

Is je telefoon nat geworden of is deze echt een aantal seconden onder water geweest? Hoe natter de telefoon is, hoe groter de kans op waterschade en des te sneller je in actie moet komen. Bij slechts een paar spetters op je telefoon is de kans op schade natuurlijk niet zo groot. Schat dit even zelf in.

En let op! Geen enkel toestel is echt waterdicht, enkel spatwaterdicht. Ook toestellen met een IP-certificatie zijn niet waterdicht. Je kan dus beter stellen dat sommige telefoons meer waterbestendig zijn.

Maar goed, hier heb je deze blog niet voor geopend. Lees hieronder de stappen die je moet ondernemen wanneer je telefoon nat is geworden.

Wat je moet doen bij waterschade aan je telefoon.

Hieronder staan alle stappen die je moet ondernemen bij waterschade aan je telefoon. Let op, heb je waterschade aan je telefoon, begin dan direct met stap 1 (al tijdens het lezen van deze blog).

STAP 1: Zet direct de telefoon uit!
Stap 1 is misschien wel de belangrijkste. Is je telefoon nat geworden schakel dan direct de telefoon uit. Hiermee voorkom je onnodig extra schade. Haal indien mogelijk ook de batterij en simkaart uit je telefoon.

Wanneer je stap 1 hebt gedaan heb je in ieder geval kans op kortsluiting in je telefoon voorkomen. Zet je telefoon ook absoluut niet meer aan en laad je telefoon ook zeker niet meer op!

Ga nu naar stap 2.

STAP 2: Maak de telefoon droog met een handdoek.
Stap 2 bij waterschade aan de telefoon is dat je de telefoon droog moet maken. Let wel op, dit lijkt een makkelijke stap, maar lees- en volg onderstaande instructies goed op!

Je mag je telefoon enkel uitwendig droogmaken met een handdoek. Droog de telefoon NOOIT met een föhn, in de oven, in de zon of op de verwarming. Dit is absoluut geen goed idee al zal je telefoon wel droger worden.

Probeer de telefoon dus zo droog mogelijk te maken met een handdoek.

(STAP 3:) Leg je telefoon NIET in een bak met rijst en ga door naar stap 4.
Waarschijnlijk heb je het weleens gehoord. Is je telefoon nat geworden, leg deze in een bak met rijst en voilà de telefoon werkt weer! Was het maar zo makkelijk...

De rijst zal mogelijk wat vocht absorberen maar lost het echte probleem niet op. Water laat namelijk zijn sporen achter en deze moeten ook worden verwijderd. Hier kun je hieronder meer over lezen.

Natte telefoon laten repareren (STAP 4).

Als je stap 1 en 2 hebt doorlopen heb je alles gedaan wat je kon doen om de ergste waterschade te voorkomen. En het belangrijkste, je hebt de schade niet erger gemaakt!

Is de telefoon flink nat geworden dan is het vrijwel altijd aan te raden om even langs een telefoon reparatie winkel te gaan. Er is namelijk een heel grote kans dat je telefoon intern beschadigd is.

En voor je denkt dat dit een duur geintje wordt, een waterschade behandeling kost slechts €25 bij GSM Reparatie Centra. Lees dus gerust verder hoe wij jouw telefoon kunnen redden.

Waterschade telefoon repareren.

We zullen eerst even uitleggen waarom het aan te raden is om de telefoon na te laten kijken op waterschade. Water bevat namelijk mineralen, zoals je waarschijnlijk wel weet. En deze mineralen zijn de boosdoener nadat je telefoon in het water is gevallen.

Mineralen hechten zich aan elektronische onderdelen van de telefoon. Dit kan ertoe leiden dat de verbindingen in de telefoon niet meer goed werken met kortsluiting als gevolg. En dat moet je voorkomen omdat je telefoon dan helemaal verloren kan zijn!

Gelukkig is het probleem van de mineralen simpel op te lossen met een waterschade reparatie.

Waterschade reparatie bij GSM Reparatie Centra.

Zoals we net al hebben aangegeven kost een waterschade reparatie slechts €25. Voor deze prijs gaan wij ons best doen om alle waterschade te herstellen.

Klik hier om een waterschade reparatie aan te vragen

Hoe werkt een waterschade reparatie?

Een waterschade reparatie draait dus om het verwijderen van de mineralen. Dit doen we door middel van een chemische reiniging (met een daarvoor bestemde vloeistof).

Bij GSM Reparatie Centra halen wij uw telefoon of tablet volledig uit elkaar voor een grondige reiniging en maken we alle onderdelen individueel schoon.

Daarna kijken we naar eventuele andere schade aan bijvoorbeeld het moederboord. We willen er natuurlijk wel zeker van zijn dat de rest van de telefoon niet beschadigd is.

Let wel op! Niet alle telefoons met waterschade zijn te redden.

Niet alle telefoons met waterschade zijn te redden.

Ook hier geldt dus weer hoe natter de telefoon is geweest, hoe moeilijker het is om deze volledig te herstellen. Daarnaast komt er een nieuwe regel bij, en dat is hoe langer je wacht met de waterschade reparatie, des te kleiner de kans dat wij je telefoon met succes kunnen herstellen.

Hoe langer u wacht om uw toestel naar ons te brengen, hoe kleiner de kans op succes.

  • Binnen 1 tot 6 uur na de waterschade is er 90% kans op succes
  • Na 6 tot 12 uur is er 80% kans op een succesvolle waterschade reparatie
  • Na 12 uur tot 72 uur is de kans nog 50% op een succesvolle waterschade reparatie
  • Langer dan 72 uur, dan is er nog maar 50% kans op succes

Ons advies: laat uw telefoon altijd nakijken door een specialist!

Ons advies is om altijd onderzoek te laten doen naar waterschade aan je telefoon. Zorg er alleen wel voor dat je niet meer dan €30 betaald voor een waterschade reparatie. Zo ingrijpend is deze behandeling namelijk niet.

Wij vinden het zeker waard om een waterschade reparatie uit te laten voeren. Telefoons worden  tegenwoordig steeds duurder en krijgen steeds meer waarde. Het zou dan zonde zijn als je telefoon niet meer te redden is omdat je €25 wilt besparen.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat de telefoon wel weer werkt, maar dat er andere restschade is ontstaan. Hierdoor kan je telefoon op een later moment alsnog defect gaan. Ook dit wil je natuurlijk voorkomen.

We hopen dat deze blog je verder helpt mocht je telefoon in het water zijn gevallen. Kom gerust langs bij een van de GSM Reparatie Centra vestigingen voor een waterschade reparatie.

U kunt direct langskomen. Mocht u vragen hebben neem dan even contact op met de dichtstbijzijnde locatie.