Waterschade behandeling

Als uw telefoon of tablet waterschade of andere vloeifstofschade heeft, is uitzetten het eerste wat u moet doen (als het toestel al niet zichzelf heeft uitgeschakeld). Hiermee voorkomt u verdere schade. Zet het toestel absoluut niet meer aan en laadt het toestel ook zeker niet meer op.

Uw toestel moet het liefst binnen 3 dagen na het contact met water en/of vocht bij ons binnen zijn, zodat we het toestel chemisch kunnen reinigen om corrosie en kalkafzetting aan het moederbord te beperken. Geen enkel toestel is waterdicht, enkel spatwaterdicht. Ook toestellen met een IP-certificatie zijn niet waterdicht. Daarom sluit ook elke fabrikant garantie uit bij waterschade, welke IP-certificaat hun toestel ook heeft.

 

 

waterschade

 

moederbord met waterschade

 

 

De kosten voor onze waterschade behandeling bedragen €25,-. Ongeacht of het toestel wel of niet te redden is. Deze kosten zijn voor de arbeidstijd en chemische middelen. Reparatie duur is 1 a 3 werkdagen. Bij verdere kosten word eerst overlegd. 

Het kan bij waterschade zo zijn dat er defecten aan het moederbord zijn, dan gelden onze tarieven van moederbord reparaties.

 

Droog uw toestel uitwendig met een handdoek af. Droog het toestel NOOIT met een föhn, in een oven, in de zon, op de verwarming, etc. 

Bij een chemische reining door GSM Reparatie Centra wordt uw telefoon of tablet volledig uit elkaar gehaald. Wanneer alle onderdelen verwijderd zijn worden ze stuk voor stuk chemische gereinigd. Dan bekijken wij uw moederbord onder onze microscoop en ondernemen we zonodig verdere acties (na overleg met u). Na chemische reiniging monteren wij uw telefoon of tablet en testen wij uw toestel grondig. Eventuele defecten komen dan aan het licht.

ultrasoon bad

ultrasoon reinigingsbad

 

 

Hoe langer u wacht met uw toestel naar ons te brengen, hoe kleiner de kans op succes.

  • Binnen 1 tot 6 uur 90% kans op succes
  • Na 6 tot 12 uur 80% kans op succes
  • Na 12 uur tot 72 uur 50% kans op succes
  • Langer dan 72 uur <50% kans op succes

Als u het toestel bij ons heeft gebracht, zullen wij het toestel direct volledig demonteren. Daarna zullen we alle onderdelen (mits mogelijk) afzonderlijk in een ultrasoon-bad chemisch reinigen. Hierbij word doormiddel van geluidsgolven uw toestel schoon gemaakt.

Voor vragen kunt u een mail sturen naar: info@gsmreparatiecentra.nl

 

Garantie bij waterschade

Fabrikanten geven nooit garantie bij waterschade en valschade. Waterschade kan door een reparateur makkelijk geconstateerd worden omdat er in alle mobiele apparaten indicatoren zitten die verkleuren bij aanraking met vocht.

Apple over waterbestendigheid van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus:

“iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn spat‑, water‑ en stofbestendig en voldoen aan bestendigheidsnorm IP67 volgens IEC-standaard 60529 (getest onder gecontroleerde omstandigheden). Spat‑, water‑ en stofbestendigheid kunnen na verloop van tijd afnemen als gevolg van normale slijtage. Probeer een natte iPhone niet op te laden. Vloeistofschade valt niet onder de garantie.”

 

 

iPhone 7 waterschade

 

iPhone 7 die vijf seconden in de WC heeft gelegen