Telefoon laat niet op

Mijn telefoon laadt niet meer op | 3 tips wat je kan doen!

Help, mijn telefoon laadt niet op! Wat moet ik doen? Het is vervelend als uw telefoon niet meer goed oplaadt, maar gelukkig kunnen wij van GSM Reparatie Centra u helpen!

In deze blog staan 4 tips met mogelijke oplossingen om de oplaadprobleem te verhelpen. We kunnen vast vertellen dat er meerdere oorzaken kunnen zijn waarom uw telefoon niet oplaadt, en dat de oorzaken ook nog eens per telefoon verschillen.

We hebben hieronder ons best gedaan om alles zo goed en duidelijk mogelijk uit te leggen. Lees snel verder!

Waarom laadt mijn telefoon niet meer op? 4 mogelijke oorzaken

Telefoon laadt niet goed op

Een kapotte batterij of oplader is niet altijd de reden waarom uw telefoon niet meer (goed) oplaadt. Er kan namelijk ook wat anders aan de hand zijn met een (soms) eenvoudige oplossing. We vertellen nu eerst wat de mogelijke oorzaken zijn en daarna gaan we door met onze tips.

Mogelijke oorzaken waarom uw telefoon niet meer oplaadt:

  1. Telefoon laadt niet op door een software fout of storing in je telefoon
  2. Telefoon laadt niet op doordat je oplader het niet meer doet
  3. Telefoon laadt niet op doordat de batterij kapot of op is
  4. Telefoon laadt niet op doordat het oplaadpunt kapot is

Telefoon laadt niet op, probeer deze tips eens!

Hieronder staan diverse tips die u kunt proberen wanneer uw telefoon niet meer oplaadt. Mochten de tips niet werken, dan kunt u in het ergste geval bij ons terecht voor een reparatie waarbij we bijvoorbeeld uw iPhone oplaadpoort vervangen.

Tip 1. Probeer uw telefoon op te laden met een andere oplader
Waarschijnlijk heeft u dit al geprobeerd, maar het allereerste wat u kunt proberen is achterhalen of het probleem in uw telefoon of de oplader zit. Dit doet u simpelweg door de telefoon aan te sluiten op een andere oplader.

Laadt de telefoon nu wel op? Dan is de oplader kapot. Laadt de telefoon niet op, dan zit het probleem dus in de telefoon. Ga dan door naar stap 2.

Tip 2. Start uw telefoon opnieuw op
Het probleem kan soms in een klein hoekje schuilen, bijvoorbeeld een storing of een softwarefout. Toch is het handig om deze oorzaak uit te sluiten. Om een softwarefout of storing uit te sluiten, kunt u uw telefoon opnieuw uit- en aanzetten.

Laadt de telefoon weer op wanneer u de telefoon heeft aangezet, dan is het probleem verholpen. Laadt uw telefoon nog steeds niet op? ga dan door naar stap 3.

Tip 3. Batterij reparatie of batterij vervangen
Is na het volgen van de hiervoor genoemde stappen uw iPhone of Samsung oplaadpoort nog steeds kapot? Dan kunnen wij uw telefoon vakkundig repareren. Volg wel eerst de bovenstaande drie tips om te controleren of uw oplaadpoort of batterij daadwerkelijk beschadigd is!

Batterij reparatie bij GSM Reparatie Centra

GSM Reparatie centra is al meer dan 10 jaar specialist in alle soorten telefoon reparaties: van een scherm reparatie tot een oplaadpoort vervangen: wij staan voor u klaar voor het verrichten van de meest uiteenlopende reparatiewerkzaamheden. In het geval van smartphone die niet meer oplaadt, zijn er twee reparaties die wij kunnen uitvoeren. Voor we dit doen moeten we natuurlijk wel eerst vaststellen wat het probleem is. Om het probleem vast te stellen kunt u gewoon langskomen bij één van onze vestigingenof een vrijblijvende afspraak inplannen. Onze specialisten zullen het probleem voor u vaststellen en u vertellen hoe duur de reparatie zal kosten.  

Batterij vervangen

Het vervangen van de batterij van uw telefoon is één van de oplossingen voor uw oplaadprobleem. Een batterij vervangen is vaak al binnen 30 minuten gebeurd. Een batterij vervangen reparatie kost gemiddeld tussen de €40 en €70. De kosten zijn mede afhankelijk van de prijs van de batterij en de complexheid van de telefoon. Wilt u precies weten hoeveel het kost om de batterij van uw telefoon te vervangen? Gebruik dan de prijs berekening in onze afspraak planner.

Oplaadpoort kapot? Ga voor een oplaadpunt reparatie

De tweede reparatie die wij aanbieden is een oplaadpoort reparatie. Bij deze reparatie vervangen wij het huidige oplaadpunt voor een nieuwe. Hierbij gebruiken wij altijd originele onderdelen. De prijs van een oplaadpunt reparatie verschilt per telefoon en ligt gemiddeld ook weer tussen €40 en €70. Wilt u precies weten hoeveel een oplaadpunt reparatie kost voor uw telefoon? Ook dan kunt u eenvoudig onze gebruiksvriendelijke afspraak planner op de website gebruiken.

Reparatie nodig? Kom langs bij GSM Reparatie centra om het probleem vast te stellen

Uiteraard hopen we dat uw telefoon inmiddels alweer aan het opladen is en dat de tips dus hebben geholpen. Mocht dit niet zo zijn, kom dan gerust langs bij één van onze vestigingen om het probleem vast te laten stellen door een van onze telefoon reparateurs. U kunt direct langskomen of een afspraak inplannen. Mocht u vragen hebben, neem dan even contact op met de dichtstbijzijnde locatie. Onze medewerkers helpen u graag verder!