Scherm kapot? Dan heeft u een professionele reparatie nodig!

Alle ins & outs van een goede reparatie voor uw telefoon

Is uw telefoon gevallen? En zit er daardoor een flinke barst in het scherm? Dat is waarschijnlijk het meest vervelende wat u kan overkomen als het om uw mobiele telefoon gaat. Wanneer uw telefoonscherm gebroken of gebarsten is, heeft u een reparatie aan het scherm nodig. Hiervoor kunt u terecht bij reparatiespecialist GSM Reparatie Centra.

Afhankelijk van hoe hard en waarop uw telefoon is gevallen, kan een valpartij voor flinke schade zorgen aan de telefoon. Dit kan variëren van een enkele barst tot een volledig gebarsten scherm. Om dit probleem te verhelpen brengt u een bezoek aan een telefoonwinkel voor het verrichten van een scherm reparatie, waar uw huidige scherm wordt vervangen voor een nieuwe.

Het is echter goed om te weten dat er meerdere manieren zijn om uw telefoonscherm te repareren. In deze blog vertellen wij u graag meer over welke type reparaties er zijn die wij van GSM Reparatie Centra voor u kunnen uitvoeren!

GSM Reparatie Centra is de specialist in het repareren van uw telefoonscherm

Het repareren van een telefoon- of tabletscherm is de meest voorkomende reparatie die bij ons wordt uitgevoerd. En dat is niet zo vreemd: het scherm is namelijk gemaakt van glas waardoor het bij een goede val flink beschadigd kan raken. Daarnaast is het scherm van een telefoon helaas altijd kwetsbaar.

Het is natuurlijk niet voor niets dat er zoveel telefoonhoesjes en screenprotectors worden verkocht. Deze zorgen voor een optimale bescherming van de touchscreen of het LCD beeldscherm van een smartphone. Jaarlijks repareren we bij GSM Reparatie Centra dan ook duizenden telefoon schermen van verschillende telefoons: van iPhones, tot Samsung telefoons en van Huawei tot Xiaomi toestellen.

Hieronder vertellen wij u graag meer over de verschillende reparaties die wij aanbieden om uw telefoon weer helemaal als nieuw te laten werken.

Verschillende reparatiesoorten

Kapotte telefoons.

Een telefoonscherm dat kapot is gegaan, kan zoals gezegd verschillende oorzaken hebben. Het komt voornamelijk voor dat een scherm gebroken of gebarsten is. Bovendien zijn er ook andere oorzaken te noemen waardoor het scherm van uw toestel gerepareerd dient te worden:

  • De touchscreen werkt niet naar behoren of zelfs helemaal niet
  • Het beeldscherm van de telefoon heeft strepen of vlekken in het beeld of toont helemaal geen beeld

Dit zijn allemaal kwalen die een telefoon kan hebben om in aanmerking te komen voor een reparatie bij GSM Reparatie Centra. In totaal kunt u bij ons terecht voor het uitvoeren van drie verschillende reparaties:

  • Reparatie 1: Scherm vervangen
  • Reparatie 2: Touchscreen reparatie
  • Reparatie 3: LCD beeldscherm reparatie

Bij GSM Reparatie Centra voeren wij bovenstaande reparaties uit voor alle telefoons die er op de markt zijn.

Vervangen van het scherm

Professionele scherm reparatie bij GSM Reparatie Centra.

De meest voorkomende reparatie is het compleet vervangen van het scherm. Deze reparatie wordt altijd uitgevoerd wanneer het scherm is gebarsten of beschadigd. Bij het vervangen van het scherm wordt het oude, beschadigde scherm vervangen voor een volledig nieuw exemplaar. Hierbij kunt u kiezen voor een origineel of replica scherm.

De kosten voor deze reparatie variëren enorm en zijn vooral afhankelijk van hoe nieuw het toestel is en wat voor telefoon u heeft.

Kiest u voor een origineel of replica scherm?

Bij GSM Reparatie Centra heeft u vaak de keuze om uw scherm te laten vervangen voor een origineel of replica exemplaar. Beide schermen zijn van hoge kwaliteit. Het verschil zit vooral in de prijs. De replica schermen zijn vaak een stuk goedkoper waardoor de reparatie ook voordeliger is.

Het verschilt per telefoon of er ook een reparatie met een replica mogelijk is. U kunt op onze website per telefoon zien of er een reparatie met een replica wordt aangeboden.

Reparatie aan het touchscreen

Een andere reparatie aan het scherm is een touchscreen reparatie. Een touchscreen is een heel fragiel onderdeel van een telefoon en is een aparte laag in de telefoon. Een touchscreen reparatie vereist daarom het nodige precisiewerk. Daarom is het altijd aan te raden om uw touchscreen te laten vervangen door een gespecialiseerde reparateur en niet door een hobbyist of door het zelf te doen.

Een professionele reparateur van GSM Reparatie Centra beschikt over het juiste gereedschap voor een goede reparatie van het touchscreen. Tijdens de reparatieklus zorgen wij ervoor dat uw beschadigde touchscreen wordt vervangen door een nieuwe. Wilt u meer weten over het laten vervangen van uw touchscreen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe werkt het repareren van een telefoonscherm?

Wij leggen u graag uit hoe het repareren van een smartphonescherm verloopt bij GSM Reparatie Centra. Allereerst moet natuurlijk worden vastgesteld wat het probleem is. Betreft het een gebarsten scherm? Is de touchscreen kapot? Of is een ander probleem?

Nadat het probleem is vastgesteld biedt de telefoon monteur een oplossing en wordt er precies uitgelegd wat er moet gebeuren om het beschadigde scherm van uw toestel weer te repareren. Bent u akkoord gegaan met ons voorstel? Dan gaat onze reparateur direct voor u aan de slag.

Telefoon reparatie binnen 30 minuten

GSM Reparatie Centra heeft vrijwel alle onderdelen op voorraad. De telefoon reparateur kan daarom direct aan de slag met de klus. Allereerst zal de reparateur professionele voorzorgsmaatregelen nemen voordat er aan de reparatie begonnen gaat worden.

Een belangrijke voorbereiding zijn de maatregelen tegen Electro Static Discharge (ESD). Tijdens deze maatregel wordt de telefoon vrijgemaakt van elektronische ladingen, zodat de reparateur veilig kan beginnen met het herstellen van het beeldscherm. Vervolgens gaat de reparateur aan de slag en wordt de reparatie binnen 30 minuten uitgevoerd, zodat u niet lang hoeft te wachten!

Uw kapotte display repareren? Kom naar GSM Reparatie Centra!

Hopelijk weet u na het lezen van deze blog precies wat wij voor u kunnen betekenen als het gaat om het repareren van telefoonschermen. Heeft u last van een gebroken of gebarst scherm? Kon dan langs in één van onze winkels. Wij hanteren onze 4 garanties waardoor u uw telefoon met een gerust hart bij ons kunt laten repareren!

Onze 4 garanties:

  1. Altijd no cure, no pay garantie
  2. Altijd 6 maanden garantie na de reparatie
  3. Altijd een telefoon reparateur met ervaring
  4. Telefoon reparaties binnen 30 minuten

Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Mocht u uw telefoon willen laten repareren, bekijk dan onze website. Kies welke telefoon u heeft en klik op de reparatie die u nodig heeft. Voor u het weet werkt uw geliefde toestel weer helemaal als nieuw!