Telefoon hoesjes zijn er in alle soorten, kleuren en maten!

Telefoon hoesje kopen? Tips voor de beste protectie van je telefoon!

Deze blog gaat over telefoon hoesjes. Wilt u een telefoon hoesje kopen, voor welke kunt u dan het best gaan? En waarom?

Dat vertellen we je in deze blog. Ook vertellen we je in deze blog meer over het belang van een goed telefoon hoesje.

Want bij GSM Reparatie Centra repareren we niet alleen telefoons, we willen u ook adviseren om eventuele telefoonschade te voorkomen.

Lees daarom snel verder!

Soorten telefoon hoesjes.

Soorten telefoon hoesjes, bijvoorbeeld een iPhone hoesje.

Zoals u mogelijk wel weet zijn er duizenden, zo niet honderdduizenden verschillende soorten telefoon hoesjes te koop via het internet of in telefoonwinkels.

Alleen maar leuk, want daardoor kan je zelf kiezen welke het best bij jou past.

Grofweg zijn er twee soorten telefoon hoesjes verkrijgbaar:

  • Bumper hoesjes, ook wel insteekhoesjes
  • Flipcase of bookcase hoesjes, ook wel flipcover hoesjes

Beide soorten hoesjes zijn er weer in verschillende soorten, maten en varianten. De hoesjes worden gemaakt van verschillende materialen, in verschillende stylen en kleuren. 

Denk bijvoorbeeld aan lederen hoesjes, plastic hoesjes of siliconen hoesjes.

Ook zit er groot verschil in hoeveel bescherming de verschillende hoesjes bieden.

Lees hieronder meer!

Bumper hoesjes.

De zogeheten bumper telefoon hoesjes.

Een bumper hoesje is een telefoonhoesje waarmee je als het ware je telefoon inpakt met een beschermingslaag. Het bumper hoesje, zie foto, bedekt de achterkant en de zijkant van je telefoon. Vaak komt de rand iets boven het scherm uit zodat deze beter beschermt bij valpartijen.

De bumper telefoonhoesjes zijn er ook in alle soorten en maten.

Van meer casual hoesjes, die vaak vrij dun zijn en iets minder bescherming bieden. Deze zijn dan ook vaak aan te raden in combinatie met een screen protector.

Tot hoesjes die 100% bescherming bieden bij alle valpartijen en eventuele beschadigingen. Dit zijn de zogeheten ‘Armor cases’. Deze hoesjes bieden de beste bescherming maar zijn vaak ook wat duurder.

Onze voorkeur gaat uit naar Armor cases omdat deze de beste bescherming bieden. Al is de keuze natuurlijk geheel aan jezelf.

Het oog wil natuurlijk ook wat! Hieronder vertellen we meer over de flipcase hoesjes.

Flipcase hoesjes.

Flipcover telefoon hoesje.

Een flipcase hoesje is een hoesje dat eigenlijk de hele telefoon inpakt en die je opent als een soort boekje. Zie bovenstaande foto.

Een flipcase hoesje beschermt de voor- en achterkant van uw telefoon tegen beschadigingen. De meeste flipcase hoesjes bieden ook ruimte om je pasjes te bewaren. Heel handig natuurlijk. Zo hoef je niet per sé gebruik te maken van een portemonnee.

Het nadeel van flipcase hoesjes is dat deze telkens geopend moet worden wanneer je je telefoon wil gebruiken. Dit kan wel eens vervelend zijn. Daarnaast heb je altijd twee handen nodig om de telefoon vast te houden en te gebruiken.

Een ander nadeel van dit hoesje is dat het de voorkant van je telefoon niet altijd even goed beschermt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je de telefoon laat vallen wanneer je het hoesje hebt opengeklapt.

Hierdoor bestaat de kans op eventuele val-schade aan de telefoon. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

De flipcase hoesjes hebben dus voor- en nadelen. Mocht u graag een flipcase telefoonhoesje willen kopen kom dan eens langs in onze winkels!

Wat is een telefoonhoesje?

Waarschijnlijk heeft het geen uitleg meer nodig wat een telefoonhoesje is. Maar toch lichten we het nog even kort toe. Een telefoonhoesje is een product om je telefoon te beschermen tegen beschadigingen en valpartijen.

De belangrijkste functie is dan ook om schade te voorkomen. En net zoals bij vrijwel alle andere producten zijn, zoals eerder benoemd, ook de telefoonhoesjes verkrijgbaar in alle soorten en maten. En ook in verschillende prijsklassen.

Het ene telefoon hoesje biedt betere bescherming dan de andere, weer een andere ziet er weer beter uit. De prijs is dan ook mede afhankelijk van de kwaliteit, het materiaal en de mate van bescherming van het telefoonhoesje.  

Hou hier dus rekening mee wanneer u een telefoonhoesje gaat kopen!

Is een telefoon hoesje echt nodig?

De functie en het doel van een telefoon hoesje is dus beschadigingen voorkomen. En daar zijn de meeste telefoonhoesjes heel goed in!

Bij sommige telefoonhoesjes is het vrijwel onmogelijk dat de krassen of beschadigingen door het hoesje heen komen, of dat de telefoon beschadigt bij een valpartij. En sommige hoesjes bieden iets minder bescherming.

Maar hoe dan ook, ons advies is zeker om een telefoon hoesje te gebruiken. Een telefoon hoesje biedt meer bescherming tegen beschadiging. Hierbij adviseren wij ook om bij je keuze meer te letten op de beschermingsfactor dan hoe het hoesje eruit ziet.

Of een combinatie van allebei!

Lees hieronder de voor- en nadelen van telefoonhoesjes.

De voordelen een telefoonhoesjes.

U kunt natuurlijk al een beetje raden wat de voordelen van een telefoon hoesje zijn. Maar voor de zekerheid sommen we ze nog een keer voor je op.

Hierna gaan we het hebben over de nadelen van een telefoon hoesje zodat je een goede afweging kunt maken of je er wel of niet gebruik van wil maken.

Voordelen telefoonhoesjes:

  • Goede telefoonhoesjes bieden bescherming tegen schade aan je telefoon. Sommige hoesjes bieden zelfs 100% bescherming tegen eventuele schade bij een valpartij. Het grote voordeel is natuurlijk dat de telefoon hierdoor zo goed als nieuw blijft waardoor je de telefoon uiteindelijk eventueel schadevrij kunt verkopen!
     
  • Een telefoon hoesje vergroot de kans op minder- of geen schade aan de telefoon bij een valpartij. Dit vergroot dus de kansen dat u uw telefoon niet hoeft te laten repareren door schade.
     
  • Met een goed hoesje kunt u het zich veroorloven om uw telefoon samen met bijvoorbeeld uw sleutels op te bergen in uw tas of broekzak. Door het hoesje is de telefoon beschermt tegen eventuele krassen of andere beschadigingen.

De nadelen van telefoonhoesjes.

Zijn er dan ook nadelen verbonden aan telefoonhoesjes? Jazeker! Echter vinden wij niet dat deze nadelen opwegen tegen de voordelen. Deze keuze is natuurlijk aan u.

Nadelen telefoonhoesjes:

  • Door een telefoonhoesje te gebruiken word je telefoon groter en lomper. Helemaal wanneer je een full protection telefoonhoesje gebruikt. Dit kan als nadeel worden ervaren, echter zal je al snel wennen aan het feit dat je telefoon in een hoesje zit en maakt het je niet meer uit. Wanneer je vervolgens je telefoon weer uit het hoesje haalt merk en zie je wel degelijk het verschil.
     
  • Een ander nadeel van een telefoon hoesje is dat je het design van de telefoon niet meer goed ziet. Een hoesje ziet er vaak toch wat minder aantrekkelijk uit dan het mooie, strakke, dunne design van de smartphones van tegenwoordig. Een iPhone of Samsung Smartphone heeft niet voor niets de mooie looks toch? Wilt u toch dat het mooie design zichtbaar blijft dan moet u kiezen voor een doorzichtig hoesje.
     
  • Een flipcover hoesje wordt door sommige mensen als onhandig ervaren. Echter is de keuze natuurlijk aan jou. Je kan ook gewoon een ander hoesje kopen.  

Dit waren de nadelen. Zoals je ziet hebben we enkele nadelen kunnen benoemen. Deze hebben vooral te maken met het uiterlijk en de aantrekkelijkheid van uw telefoon.

Het is dus aan u hoeveel waarde dit voor u heeft. Wij weten het wel! Mocht u bescherming willen en geen log hoesje kies dan voor een casual telefoonhoesje.

Telefoon hoesje kopen.

Wilt u graag een telefoon hoesje kopen? Dat kan bij GSM Reparatie Centra! Wij bieden een ruim assortiment telefoon hoesjes aan in onze winkels. Onze hoesjes zijn al verkrijgbaar vanaf €10.

Kom langs bij een van onze vestigingen om een geschikt telefoonhoesje uit te zoeken. Onze personeel zal u vriendelijk te woord staan en u voorzien van passend advies als u dat wenst.

Conclusie: Gebruik altijd een telefoon hoesje.

Je raad het al, wij raden aan om een telefoon hoesje te gebruiken om uw telefoon te beschermen tegen beschadigingen. De voordelen van telefoonhoesjes zijn groot, en dat vaak tegen lage kosten.

Een telefoon hoesje vergroot de kans op minder- tot geen schade aan uw telefoon en dat al vanaf een paar euro

Dit was onze blog over telefoon hoesjes. We hopen dat u het leuk vond om deze blog te lezen en dat u nu wat wijzer bent geworden over telefoon hoesjes.

Wilt u graag een telefoon hoesje kopen kom dan langs bij een van onze vestigingen.